Free Lightroom Preset Pack 2017

free lightroom preset pack download

Als fotograaf wil je graag je post processing zo kort mogelijk houden, ik maak daarbij vaak gebruik van presets in Lightroom. Ik ben presets meer en meer gaan gebruiken als een filler. Dat wil zeggen dat ik het puur als een start punt gebruik waarna ik vervolgens alle setting verder tweak om het gewenste resultaat te krijgen. Vaak onstaat er ook een creatief idee na het gebruik van een bepaalde preset en dat maakt post proces werk een stuk interessanter voor mij.

Ik heb een aantal presets weg gesaved voor eigen gebruik, op deze manier hoef ik niet weer elke tweak op nieuw uit te voeren in Lightroom. Na het kiezen van preset kan ik gelijk verder om diverse tweaks toe te voegen om zou mijn foto(s) net dat kleine beetje extra te kunnen geven. Houd er wel rekening mee dat waneer je een van de onderstaande presets gebruikt het jouw foto niet gelijk de bom zal maken, je zult zelf vanaf dit punt verder moet tweaken om je foto je eigen twist te geven. Ik hoop dat je van deze presets kan leren en je creativiteit in je post processing naar de next level kan brengen.

Hieronder vindt je de voorbeelden waneer je de presets gebruikt in Lightroom, check zo door de slider heen en weer te schuiven om zo de verandering te kunnen zien.

1. Preset 1

2. Preset 2

3. Preset 3

4. Preset 4

5. Preset 5

6. Preset 6

7. Preset 7

8. Preset 8

9. Preset 9

10. Preset 10

11. Preset 11

12. Preset 12

 

Als je deze presets handig vindt, download dan de volledige Lightroom Preset Pack hier gratis. Mijn advies zou zijn gebruik deze presets niet alleen maar simple weg te gebruiken maar probeer er ook van te leren en kijk vooral wat voor wijzigingen er worden aan gepast en breng zo jou post processing kennis naar een nieuw level.

DOWNLOAD DE VOLLEDIGE LIGHTROOM PRESET PACK 2017 HIER!

Mocht je de presets gaan gebruiken dan hoor ik dat graag, maar als je vragen heb zie ik die graag in de comments hier onder.