Jupio Battery Grip voor de Nikon D7200

De Jupio Battery Grip voor de Nikon D7200 is qua ontwerp en functionaliteit gelijk aan de originele grip van Nikon (de MB-D15). De grip heeft een ergonomisch ontwerp dat meer rust geeft aan uw handen op het moment dat u voor langere tijd aan het werk bent. Een battery grip maakt het bovendien eenvoudiger om in de portretstand te fotograferen, niet alleen door de houvast maar ook door de toevoeging van een extra ontspanknop.

Wat zit er in de doos

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:
– Afstandsbediening
– Een tray voor de EN-EL15 accu
– Een tray voor 6x AA batterijen
– Drie jaar garantie

Hier een shot van de batterij trays die bij de battery grip geleverd worden…

jupio-batterygrip-d7200-3324
 
Als je maximaal gebruik wilt maken van de Jupio Battery grip dan moet je 1 accu in de camera zelf plaatsen en een tweede in de accu tray. Hierdoor kun je dus twee keer zoveel schieten. De tweede battery tray is te gebruiken met 6x AA-batterijen, wat heel handig kan zijn gezien we allemaal wel ergens AA-batterijen hebben liggen en/of gebruiken voor bijvoorbeeld flitsers. Mocht je geen AA-batterijen bij de hand hebben zijn ze vrijwel overal te koop.

jupio-batterygrip-d7200-3325
 
Zoals ik al eerder melde de Jupio Battery grip ziet er precies het zelfde uit als de originele versie van Nikon (MB-D15) maar dan wel veel goedkoper.

Net als het origineel heeft de Jupio Battery grip ook een extra ontspanknop en is de grip voorzien van twee command dials, een selectie-joystick (voor focus punt selectie) en een AE/AF lock knop. Uiterst functioneel!

jupio-batterygrip-d7200-3328
 

Bevestigen van de battery grip

De Jupio battery grip is makkelijk te bevestigen aan de camera. Op de camera zelf is de camera connector verborgen achter een rubber bescherm plaatje, deze haal je van de camera af en vervolgens plaats je deze op de daarvoor bestemde plaats op de battery grip. Hierdoor raak je het rubbertje ook nooit kwijt.

Hier een shot van het rubberen bescherm plaatje onder op de camera…

jupio-batterygrip-d7200-0923
 
Op de battery grip zelf zit een kleine opening waar je het rubberen kapje (plaatje) kan plaatsen…

jupio-batterygrip-d7200-0924
 
Hier een shot met het rubberen kapje op zijn plaats…

jupio-batterygrip-d7200-0925
 
Nu alleen nog even de battery grip bevestigen aan de camera door simpelweg het schroefdraad aan te draaien, doe dit niet te vast of met grof geweld. Simpel met de hand vast draaien tot er nagenoeg geen weerstand meer is is al voldoende.

jupio-batterygrip-d7200-0927
 
De camera ziet er heel wat meer pro uit zo met de battery grip bevestigd, maar maakt nu alleen maar meer comfortabeler om de camera te gebruiken vooral in portret mode. Mensen met grote handen zullen deze battery grip zeker waarderen.

jupio-batterygrip-d7200-0926
 

Conclusie

Als je op zoek naar een gear waardoor je comfortabeler met je camera kan werken dan is dit zeker een product om aan te raden. De batterij grip maakt de camera gemakkelijker te hanteren, het zorgt er voor dat je (mits je twee accu’s gebruikt) twee keer langer kan schieten, wat wil een fotograaf nog meer.

Waarom zou je kiezen voor een 3rd party brand (niet origineel) in plaats van de originele battery grip? Deze keuze ligt helemaal aan je zelf. De prijzen verschillen nogal wat. Voor de meeste amateur fotografen zal de Jupio Battery Grip (welke al beschikbaar is voor € 79,99) prima voldoen. Werk je regelmatig als fotograaf en verdien je daar je brood mee dan zou ik voor origineel gaan (welke je kunt halen bij CameraNU.nl voor € 229,00.

Kortom, ik kan de Jupio Battery Grip zeker aanbevelen. De verschillen met het origineel van Nikon de MB-D15 is alleen het binnenwerk welke bij het origineel meer magnesium alloy bevat wat het binnenwerk sterker maakt. Maar verder zien ze er het zelfde uit. Zelfs de textuur op de grip komt prima overeen met die van de camera net als de kleur. Geloof me als ik zeg dat er genoeg fabrikanten zijn die de kwaliteit van Jupio niet evenaren.

Voor diegene die interesse heeft om dit product aan te schaffen check dan Kamera-Express.nl voor de laatste prijzen.
De Jupio Battery Grip voor de Nikon D7200 die ik hier gereviewed heb is al te koop voor € 79,99

Mocht je meer willen weten over producten van Jupio bezoek dan hun website.

Mocht je vragen hebben, tips of wil je gewoon je mening even krijt ver dit product laat het dan achter in de comments hieronder :-)

9 Build Quality

10 Features

9 Handling

10 Value for Money

9.5