Jupio PowerVault DSLR

De Jupio PowerVault DSLR is een enorm handige accupack geschikt voor camera’s die gebruikmaken van de EN-EL15 accu. De PowerVault is een externe accu zoals u die ook wel kent van de externe accu’s die u kunt gebruiken om uw telefoon of tablet tussentijds weer op te laden. Het extra handige van dit product is de meegeleverde accu-adapter. Deze adapter is te plaatsten in het accucompartiment van uw camera waardoor de stroom vanuit het accupack direct naar de camera gaat.

Voor diegene die geen battery grip gebruiken maar toch een betrouwbare oplossing wil hebben om de job te klaren is de Jupio PowerVault een perfecte oplossing.

Hier een shot van verpakking met daar in de Jupio PowerVault DSLR, voor diegene die denkt dat ik gefeatured word op de verpakking… nee dat ben ik niet :-)

jupio-dslr-battery-pack-4222
 

Inhoud van het pakket

Apart van de PowerVault (de accu) zelf welke gebruikt kan worden om je camera van extra power te vorzien wordt er ook een accu adapter bijgeleverd (in mijn geval een adapter voor de Nikon D7200).

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:
– Accu-adapter
– Draagtasje met riemlus
– Micro USB-kabel
– Afkomstig van Jupio Nederland
– Twee jaar garantie

jupio-dslr-battery-pack-4223
 
Tevens wordt er een handig tasje meegeleverd voorzien van een riemlus zodat je de PowerVault makkelijk aan een riem kunt dragen….

jupio-dslr-battery-pack-4227
 

Technische specs/eigenschappen

– Te gebruiken met camera’s die gebruik maken van de EN-EL15 accu
– Heeft een vermogen van 5600mAh
– Voorzien van een 2.1A USB-aansluiting
– Afmeting van 11 x 7 x 1.3cm
– Gewicht van 190gram

Er zijn (op het moment van het maken van dit review) 5 modelen beschikbaar waar onder voor de Canon LP-E6 and LP-E8, de Nikon EN-EL14 en EN-EL15 en de Sony FW-50 battery.

De PowerVault heeft een vermogen van maar liefst 5600mAh. U kunt dus wel drie maal zo lang gebruikmaken van uw camera dan met de standaard accu. Tevens beschikt de PowerVault over een extra USB-aansluiting. Deze aansluiting heeft een capaciteit van 2.1A waardoor u zowel uw tablet als smartphone ook weer kunt bijladen. De PowerVault zelf wordt van stroom voorzien met de meegeleverde micro USB-kabel.

jupio-dslr-battery-pack-4230
 
Door gebruik te maken van de Jupio PowerVault in combinatie met een daarvoor geschikte camera maakt dit een product welke naar mijn mening onmisbaar is, een must-have voor elke fotograaf.

Ik heb de Jupio PowerVault nu al op talloze locaties gebruikt en niet alleen om mijzelf uit de brand te helpen maar juist ook anderen. Vooral op momenten dat je denkt dat de opdracht of evenement klaar is komt er achteraf nog even snel de vraag of je nog even kan doorschieten. Juist op die momenten zul je zien dat je accu leeg is, hier is de Jupio PowerVault echt een life saver. Het is niet alleen handig voor gebruik met je camera maar je kan de PowerVault ook gebruiken om tablets en smartphones op te laden. Hoe vaak ik wel niet ergens op locatie was en er te laat achter kwam dat mijn iPhone bijna leeg was. Door de PowerVault aan te sluiten op mijn iPhone kon ik deze geheel opladen in een zeer korte tijd, waardoor ik geen hinder ondervond en vervolgens zowel tijdens de shoots als er na volop gebruik kon blijven maken van mijn telefoon.

Je zou denken dat wanneer je de PowerVault gebruikt om een smartphone volledig op te laden er waarschijnlijk geen tot weinig spanning meer in de PowerVault zit laat staan dat je deze nog kunt gebruiken in combinatie met je camera. Niets is minder waar, de Jupio PowerVault is een echte powerhouse in klein formaat.

jupio-dslr-battery-pack-4231
 
Overal gezien is de Jupio PowerVault DSLR pack een must-have voor iedere fotograaf punt.

Voor diegene die interesse heeft om dit product aan te schaffen check dan Kamera-Express.nl voor de laatste prijzen.
Mocht je meer willen weten over producten van Jupio bezoek dan hun website.

Mocht je vragen hebben, tips of wil je gewoon je mening even krijt ver dit product laat het dan achter in de comments hieronder :-)

9 Build Quality

9 Features

10 Handling

10 Value for Money

9.5