Meer informatie over de nieuwe Canon 6D Mark II

Canon 6D Mk2

Volgens geruchten zal Canon een deze dagen de nieuwe 6D Mark II aankondigen. Er gaan al behoorlijk wat geruchten de ronde over de mogelijke specificaties die de nieuwe Canon 6D Mark II zal hebben, maar Canon weet de details goed achter te houden. Er zijn wel een aantal specificaties bevestigd via een anonieme bron. De nieuwe 6D zal 45 AF punten hebben (voorheen 11) en zijn allemaal cross-type, ook heeft de camera één SD card slot (helaas geen twee) en prijs voor de body alleen zal beginnen op $1999 in de US. Dat is $100 minder dan op het moment dat de orginele 6D op de markt kwam.

Hier is een kleine lijst met specificaties die we kunnen verwachten van de Canon 6D Mark II:

– 26mp CMOS Sensor
– Dual Pixel AF
– DIGIC 7
– 45pt AF en alle cross-type
– Enkel SD card slot (geen twee)
– Wi-Fi
– Bluetooth
– NFC
– 3 Inch Vari-Angle LCD met touchscreen
– 100% viewfinder
– 1080P 60p, geen 4K
– HDR Movie
– Time Lapse Video
– Een groter formaat body dan de 6D
– Nieuwe battery grip BG-E21
– Zal aangekondigd worden op 29 Juni, 2017, begin Augustus verkrijgbaar.

Wees vrij om commentaar achter te laten, laat me weten wat jij van de nieuwe 6D vindt en of wat juist niet :-)

 • Joyce Wolff-Berghouwer

  Ik ben heel benieuwd, nog een weekje wachten ;-) Ik wil namelijk zelf een nieuwe body aanschaffen en zit te twijfelen over de 80D of 6D Mark II…..

  • Als je het budget hebt van 2000 dan zou ik voor de 6dmk2 gaan want dat wordt echt wel een toppertje in performance en is full frame dus in mijn opinie beter dan crop sensor. Maar goed het ligt er ook aan wat je wilt gaan fotograferen.

   • Joyce Wolff-Berghouwer

    Daar gaat mijn voorkeur inderdaad naar uit ook al ben ik maar een hobbyist ;-) Ik fotografeer voornamelijk landschap/natuur en mijn kids.

    • 80D is ook een leuke camera maar te begrensd voor mijn werk. Alle focale lengtes moet je maal 1.6x rekenen dus die zijn niet zo wijd. Full frame bied mij meer beeld en vaak ook scherper in slecht belichte plekken (op hogere iso) en das belangrijk voor mij.