Nikon introduceerd de AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR lens

Nikon heeft het favoriete FX-formaat telezoomobjectief voor professionele fotografen lichter, lichtsterker en handzamer gemaakt dan ooit tevoren. De nieuwe AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR is een echte uitblinker waarmee fotografen die werken met Nikon’s snelle D-SLR’s de rest een stapje voor blijven.

Of u nu een sport-, actie-, nieuws- of reportagefotograaf bent, de nieuwste versie van dit vermaarde objectief herbergt diverse verbeteringen die een groot verschil maken. In combinatie met de stand VR SPORT maken de verbeterde AF-tracking en belichtingsregeling zeer snelle serieopnamen mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger zijn de prestaties tot in de uiterste hoeken van het beeld verbeterd en is vignetering verminderd. De kortste scherpstelafstand is nu slechts 1,1 m en de maximale reproductieverhouding is vergroot van 0,11x tot 0,21x. Dankzij feedback van professionele fotografen zijn nu ook programmeerbare knoppen op de objectiefcilinder geplaatst. Deze waren tot nu toe uitsluitend op superteleobjectieven te vinden en bieden extra bedieningsgemak voor de professional. Daarnaast zijn de zoom- en scherpstelring verwisseld om de balans te verbeteren. Dankzij de cilinder van een nieuwe magnesiumlegering plus HRI- en fluorietelementen is dit objectief lichter dan ooit, terwijl de constructie even robuust is gebleven.

nikon-afs_nikkor__70_200_2-8e_fl_ed_2

De voorganger de Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VRII is al te koop bij Kamera-Express.nl voor €2439. De prijs van de Nikon AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR zal waarschijnlijk rond de €3000 uit komen, maar goed we wachten het af.

Klik hier voor het volledige persbericht