Nikon 18-35mm mee naar Pass The Micc event

In februari was het dan weer zover, WakBoKaya Entertainment organiseerde in samenwerking met Podium de FluxPass The Micc!“. Dit evenement is de plek waar je je talenten kan laten zien, met daarbij ook nog extra optreden van diverse artiesten die ooit zelf ook ergens moesten beginnen en zij zijn goed terecht gekomen. Dit evenement was zeer geschikt om de Nikon 18-35mm uit te proberen.

De venue zelf is vrij klein en donker maar zeer geschikt voor zoom en prime lenzen. Ik koos ervoor om deze avond geheel en alleen met de Nikon 18-35mm te gaan schieten.

Hier een shot van de lens op mijn D600, best een toeter of niet?

nikon-18-35mm-0954
 
De Nikkor AF-S 18-35mm f/3.5-4.5G ED is een groothoek zoomobjectief welke compatibel is met zowel FX- als DX-formaat sensoren. Het objectief beschikt over een lichtgewicht en compact ontwerp waardoor het ideaal is om mee te nemen op reis. Dankzij de 3 asferische glaselementen wordt chromatische aberratie over het gehele zoombereik zeer effectief geminimaliseerd. Daarbij zorgen 2 extra low-dispersion elementen voor een toename van scherpte, helderheid en kleurechtheid in uw opnames.

Dankzij de Silent Wave Motor biedt dit Nikkor AF-S 18-35mm objectief een zeer stille, maar toch precieze autofocus. Dit komt bijzonder goed van pas bij het maken van video-opnames en bij het maken van snel bewegende onderwerpen. Naast de snelle autofocus heeft het objectief ook de mogelijkheid om ten alle tijden de autofocus handmatig te corrigeren.

 
nikon-18-35mm-0955

 
De lens is zeer geschikt is wide angle shots buiten maar is deze ook te gebruiken voor indoor events? Ik had zelf eerst mijn twijfels gezien de variabele aperture die van f3.5 tot f4.5 reikt. Meestal probeer ik wel tussen f2.8 a f3.2 te blijven, dat zorgt er wel voor dat het object wel volledig in scherp in focus is. De lens heeft zelf ook geen VR dus het zou een aardige uitdaging worden om het evenement Pass The Micc digitaal vast te gaan leggen. Met VR kun je een lager sluitertijd kiezen om zo toch wat meer licht in de lens te krijgen. Maar onthoud wel dat VR eigenlijk alleen maar hulpzaam is als je een object fotografeert welke stil staat, bij music evenementen is dit meestal niet het geval.

Hier zijn een aantal foto van het evenement genomen met de Nikon 18-35mm f3.5-4.5G

 
Wil je meer foto’s zien van het evenement klik dan hier.

Specificaties:

– Focale lengte: 18-35mm
– Max. aperture f/3.5-4.5
– Min. aperture f/22-29
– Wide-angle tot standard zoom
– Filter maat 77mm
– ED glass en aspherical lens elementen
– Snelle, stille en nauwkeurige autofocus met de Silent Wave Motor
– Twee focus modes – M/A and M
– Compatibel met het FX-en DX-formaat sensoren
– Hoge resolutie en superieur contrast
– Super Integrated Coating vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken
– Voorzien van metalen vatting en rubberen weerbestendige afdichting
– Compact en licht ontwerp met een gewicht van slechts 385 gram

Mijn conclusie

Ik had in dit kleine reviewtje ook meer test resultaten kunnen plaatsen zoals barrel distortion, vignetting en meer, maar goed wanneer je software gebruikt waaronder Adobe Lightroom bijvoorbeeld zijn dit soort kleine issues zeer makkelijk te verhelpen dus heb ik ze in dit review geen aandacht gegeven. Wie meer uit zijn/haar foto’s wil halen schiet RAW (niet JPEG) en past achteraf in post proces zijn/haar werk aan.

Het was een gaaf evenement en denk dat resultaten van de Nikon 18-35mm wel vanzelf spreken. De lens is een zeer aantrekkelijke optie als je opzoek bent naar een wide angle lens die prima resultaten biedt. CamerNU.nl biedt de lens aan voor € 769,00 dus als je het budget ervoor heb dan kan ik deze lens zeker aanbevelen.

Mocht je nog meer willen weten over deze lens check dan de product pagina van Nikon of stel je vraag hier onder in de comment en ik kom er graag op terug.

8 Build Quality

8 Optical Performance

7 Bokeh Quality

8 Focus Accuracy

8 Size and Weight

9 Handling

8 Value for money

8