NIKON RECALLS DE D750 WEDEROM VANWEGE SHUTTER ISSUE

Juli vorig jaar gaf Nikon al aan dat er problemen waren met het sluiter mechanisme van de D750, het ging hier om de camera’s die werden geproduceerd van Oktober en November 2014. Het probleem werd omschreven als een flare probleem wat te maken zou hebben met de sensor en het sluitingmechanisme waardoor er soms een rare lens flare te zien was op foto’s. Nu geeft Nikon aan dat de camera’s (de D750) die geproduceerd zijn vanaf December 2014 en Juni 2015 de zelfde issues kunnen ondervinden.

Voor diegene die een D750 heeft aangeschaft kan de camera gratis voor service aanbieden bij Nikon service centers.

Check of jouw D750

Om na te gaan of jouw D750 last kan hebben/krijgen van deze flare issue kun je hieronder het serial nummer checken. Als jouw D750 gemarkeerd staat dan kun je gelijk de service bekijken die Nikon gratis beschikbaar stelt. Als het serial nummer van jouw D750 niet in de lijst voorkomt dan kan je er van uitgaan dat jouw camera geen service nodig heeft m.b.t. de flare issue.

Check hier je serial nummer

d750-camera-bottom

Het serial nummer van jouw D750 is een 7 cijferig nummer, welke onder op de camera te vinden is.

Oplossing

Als jouw D750 camera in de lijst staat dan kan je de camera gratis aanbieden voor servive bij een Nikon Service Center en zal deze issue gratis verholpen worden. Zodra jouw D750 is ontvangen door Nikon zal de sluiter worden bekeken en getest en ook (preventief) worden vervangen. Na deze service zal Nikon je camera weer zonder kosten retour sturen, dit alles geldt ook voor D750 waar geen garantie meer op zit.

Deze service is geheel gepast maar rest mijn toch de vraag waarom deze issues zijn opgetreden bij zowel de D600, D800 en nu ook weer bij de D750. Hopelijk zullen de D500 en de D5 van Nikon een betere start maken.

Heb je vragen of wil je zelf wat kwijt m.b.t. dit verhaal post dan je comments hieronder…