Nikon toont de D5 en de D500 op CES 2016

Gisteren was het dan zover Nikon introduceerde hun nieuwe flagship camera de D5. Ik had hier al wat meer over gepost en ik zat er kwa specs niet ver naast.

Hier is de samenvatting van Nikon over de D5:
Dankzij Nikon’s uitstekende 153-punts AF-systeem van de volgende generatie kunt u met de D5 elk onderwerp moeiteloos volgen, of u nu een sportwedstrijd of een galapremière fotografeert. De dekking is uitzonderlijk groot. Dankzij een nieuwe buffer kunt u tot 200 NEF (RAW)-beelden vastleggen in één snelle serieopname. De gloednieuwe FX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,8 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels leveren een fenomenaal accurate onderwerpsherkenning en exacte beelddetails. Dankzij de hoogste uitbreidbare gevoeligheid in de geschiedenis van Nikon kunt u probleemloos fotograferen bij zowel helder zonlicht als in de astronomische schemering. En voor filmmakers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film nu de mogelijkheid 4K/UHD-films op te nemen in de camera.

Ik moet zeggen ben best onder de indruk, wel zie ik graag de ISO test resultaten tegemoet want dat is voor mij toch wel het belangrijkste.

Hier een aantal product shots:

Meer informatie over de Nikon D5 is HIER te vinden.

De Nikon D5 (body only) is nu ook al op pre-order beschikbaar bij CameraNU.nl. Let wel op want de Nikon D5 wordt in twee varianten verkocht namelijk body incl. 2x XQD card slots en één met 2x CFast card slots.

Het bleef gisterenavond niet alleen bij de D5 ook wist Nikon iedereen te verrassen door de D500 te introduceren, de opvolger van de (toen der tijd) populaire D300. De Nikon D500 is een cropsensor camera maar daar is dan alles mee gezegd want intern heeft hij veel van de dezelfde techniek meegekregen van zijn grote broer de D5.

De Nikon D500 heeft net als de D5 een 153-punts AF-systeem waarvan 99 crosstype zijn (bijna geheel verspreid over de gehele sensor). Ook biedt de D500 4K video en maakt deze ook gebruik van de zelfde image processor de EXSPEED 5. De standaard ISO wardes zijn wel wat lager dan de D5 namelijk ISO 100 tot 51200 (noem het maar weinig), uit te breiden naar Hi 5 (ISO 1640000). Verder is schieten met 10 frames per seconden mogelijk.

Verder heeft de D500 net als de D5 nu een touchscreen display, maar dan wel heel simpel. Niet alle functies zijn te veranderen door middel van de touchscreen. Het is meer een scroll functie, in en uitzoomen en een focus select functie. Misschien dat Nikon daar in toekomstige updates nog verandering in gaat brengen.

Hier nog wat product shots:

Meer informatie over de D500 en de volledige spec vind je HIER.
Ook de Nikon D500 is als pre-order beschikbaar bij CameraNU.nl